גננת שלא עבדה בגלל חובת בידוד

שאלה:

במקרה שמשלמים חודש מראש תשלום לגננת, ואחד הילדים של של הגננת צריך להכנס לבידוד מכיוון שאחד מחביריו התגלה כחיובי. לכן הגננת החליטה שהיא סוגרת את הגן היות והילד שלה צריך להשאר בבית. ואנו ההורים מעונינים שהיא תלמד כרגיל אע"פ שבנה בבידוד. או לכול הפחות שתביא מחליפה. במקרה כזה האם היא צריכה להחזיר להורים תשלום? או שאפשר לקזז לה מהחודש הבא? או שהיא מקבלת כפועל בטל? או תשלום מלא? וכו?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר הגננת לא יכלה לעבוד בגלל סיבה עצמית שלה, אין חובה לשלם שכר עבור הזמן שלא עבדה. ולכן על הזמן שבנה שהה בבידוד ולא הפעילה את הגן, אין חובה לשלם לה. ואם שילמו לה מראש עליה להחזיר את התשלום.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שלד סעיף א – מבואר שם שכל אונס שאירע לפועל, ההפסד על הפועל. ולכן במקרה הנ"ל לא משנה אם מצד החוק יכלה להפעיל את הגן או לא אין חובה לשלם לה.