כניסה בחינם לחניון לבעל תו נכה כשהנכה לא נמצא ברכב

שאלה:

שלום רב.

ברצוני לשאול על המקרה הבא: אדם שקיבל תו נכה לרכבו מכיוון שמסיע ברכבו (לפעמים) נכה, וחניונים מסוימים נותנים לו להיכנס בעקבות כך בחינם [בלי לראות בכלל את התו. כלומר, אפילו שהנכה לא נמצא ברכב וגם לא התו נכה, אלא פשוט המצלמה של החניון נותנת על פי מספר הרכב להיכנס בחינם כי היא מזהה אותו כרכב נכה] האם יש בכך משום גזל, או שזה (סליחה על הביטוי) "בעיה של החניון"?
אם אין בכך משום גזל, האם עדיף לשלם בכל זאת במידה שיש למי לשלם (כי יכול להיות אולי שיש רק מכונה אוטומטית ואין למי לשלם)?
אם יש בזה משום גזל, האם זה אסור גם במקרה שיש רק מכונה אוטומטית ואין למי לשלם (כי אין לי כ"כ מה לעשות)?

בתודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר ולפי התקנון של החניונים לתת כניסה חינם לרכב שמספרו…, אין חובת תשלומים. ולא משנה אם יש לו נכה בפועל או לא. התקנון שלהם מזכה רכב שמסיע נכים בחנייה חינם, ולא גובה מהם תשלום. ולכן אין חובה לשלם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה.
    האם צריך לחשוש שזו רק טעות/תקלה של החניון וכן צריך לשלם או משהו כזה? (כי לא כ"כ ברור לי למה שיתנו לרכב שאין בו נכה פטור מתשלום אא"כ אין להם כוח לבדוק כל פעם אם יש נכה או לא)