לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קניית בגדים בין המצרים

שאלה:

שלום וברכה.
האם מותר לקנות וללבוש חולצה ומכנסיים אחר י"ז בתמוז?

תשובה:

שלום וברכה

חולצה ומכנסים אינם חשובים ובכל מקרה מותר לקנותם עד ראש חודש אב.

מעיקר הדין מותר לקנות בגדים אם לא לובשים אותם עד אחרי תשעה באב, אלא שרבים נהגו להמנע מקניית בגדים חשובים שמברכים עליהם שהחיינו, אבל בגדים יותר פשוטים בודאי ניתן לקנות עד ראש חודש אב וגם מותר לחדש [כי אין בכך שמחה ואירוע שדורש ברכת שהחיינו] בתשעת הימים יש להמנע לגמרי מקניית בגדים.

בהצלחה

מקורות:

ראה הליכות שלמה פרק ארבעה עשר מהגרש"ז אויערבך שמותר לקנות אפילו בגד חשוב אם לא לטבש עד אחרי תשעה באב, וראה ס' נחמת ישראל שהביא כך גם בשם הגר"ח קנייבסקי, שכיון שהמנהג היום לברך בשעת הלבישה ולא בשעת הקנייה, ניתן לקנות על דעת ללבוש לאחר תשעה באב, וכ"כ הכף החיים בסי' תקנא, ומשום שמנהג הספרדים מאז ומעולם היה לברך בשעת הלבישה. אמנם, דעת הגרי"ש אלישיב היתה שמנהג זה לאשכנזים בטעות יסודו כיון שחייבים לברך בשעת הקנייה, ולכן גם אין לקנות בגד חשוב שמברכים עליו שהחיינו לדבריו בשלושת השבועות.