גזירת התינוקות במצרים

שאלה:

שלום,הבנתי שמתי שעם ישראל עבד בפרמידות במצרים,במידה והיה חסר לבנים לבניית הפרמידות -המצריים היו לוקחים תינוקות של הישראלים והיו מכסים אותם בטיט ומשתמשים בזה בתור לבנה,רציתי לדעת האם זה ככה ואם כן איך השם אפשר לזה לקרות?תודה.

תשובה:

אכן כך הובא במדרש, אלא שהמדרש מבאר שאלו היו צאצאי ערב רב שלא היתה תקנה לנשמתם. ידועים דברי המדרש לגבי משה רבינו שהוציא אחד מבין הלבנים והצילו והיה זה מיכה שהקים את פסל מיכה והחטיא את ישראל. כמובן מדובר באסון לאומי ואנחנו לא עושים חשבונות שמים, אבל אנחנו כן יודעים שכל מה שה' עושה הכל לטובה, כל הצרות והקשיים, אנחנו רק מתפללים לבורא עולם שיתקן אותנו ויושיע אותנו בלי יסורים ופגעים רעים, כפי הנוסח בתפילת יום הכיפורים בסיום תפילת שמונה עשרה.