מצות קדושים תהיו – קדש עצמך במותר לך

שאלה:

למה, לא נמנית מצוה זו של קדושים תהיו,במנין תר"יג המצוות,ואשמח לקבל מקורות לדבר הזה, תודה וישר כח לרבנים הגאונים.

תשובה:

הרמב"ן בתחילת פרשת קדושים מבאר, שעיקר מצות קדושים תהיו ענינה שהאדם יקדש עצמו במותר לו, כלומר לא יהיה שטוף בתאוות אף שהן נעשות על ידו בהיתר, כמו אכילה יתירה וביאת נשים, ממילא אין אפשרות שדבר כזה ימנה במנין המצוות שהרי זה דבר והיפוכו… גם אין למצוה זו גדר מסויים והיא מסורה ללב, וכל אדם משתדל בה לפי דרגתו ומצבו.

מועדים לשמחה