להעביר מידע של עבודה שקיבל ממשרד תיווך

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב, נרשמתי כמנוי לחברה שמציעה הצעות עבודה בעיקר למגזר הדתי/חרדי תמורת תשלום חודשי, וכך מופיע בראש דפי ההצעות אשר נשלחים אלי לדואר האלקטרוני :"המנוי הינו אישי ומיועד לאדם אחד בלבד. חל איסור מוחלט להעביר ממנו מידע למחפש/י עבודה אחר/ים ו/או לעשות שימושים מסחריים. במידה וברצונכם לעשות חסד עם קרוביכם ו/או מכריכם ולהעביר להם מידע, באפשרותכם לעשות זאת ללא חשש גזל תמורת תוספת תשלום סימלית. העברת מידע לאנשים אחרים ללא רשות הינה גזל גמור ואין עליה מחילה". וודאי שהשתדלתי לעמוד בתנאי הז. , אך פעם או פעמיים מתוך שיכחת התנאי הנ"ל ,במהלך החודש, מצאתי את עצמי משוחח עם אימי או אחי על מיקום הצעות עבודה שונות בכדי לדעת היכן מיקומם והם מיצדם שאלו על פרטי העבודה ואופי העבודה בכדי לומר לי עם זה משתלם עבורי ומסרתי להם פרטים(ללא מספרי טלפון ופקס). וכמו כן עבודה שלא התאימה לי , ללא כוונה שאלתי את אחי האם העבודה הזו יכולה כן להתאים לו תוך כדי שציינתי פחות או יותר את כתובתה ואת פרטיה , למעט את מספר הטלפון או הפקס של המעסיק שלא מסרתי לו.(יש לציין לפני הרב בבקשה, שבאתר שלהם באינטרנט בד"כ רוב או כל פרטי העבודה מופיעים למעט מספר הטלפון והפקס של המעסיק , וכאשר נרשמים שולחים את ההצעות עם מספר הפלאפון /הפקס). אחי נכון לכרגע לא נגש למקום העבודה שהצגתי לפניו וגם לא קיבל ממני את מספר הטלפון של מקום העבודה. האם בכל זאת כשלתי באיסור גזל ללא כוונה ועלי ליצור איתם קשר בכדי לשלם להם ולפייס אותם? בברכה,

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך להתייעץ אם קרובי משפחה ולספר להם שיש הצעת עבודה במקום פלוני. כל עוד אתה לא מוסר מספרי טלפון ופרטים סופיים, אלא מספר על העבודה ועל המיקום, אין בכך איסור כלל. ואם הקרוב שהתייעצת הלך למקום וחיפש את העבודה, אין עליך חובת תשלומים למשרד תיווך, ולא נחשב שמסרת מידע.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1