האם מותר לשדכן להסתיר מומים

שאלה:

אני שדכן האם עלי לומר את החסרונות שידוע לי על המועמד? ומה הדין שאני יודע שהאדם שהצעתי לו סומך עלי ולא יברר.

תשובה:

שלום וברכה,

סוגי חסרונות של בריאות או אירועים קשים שעבר על אחד הצדדים, או בעיות ייחוס, ומקובל להקפיד על חסרונות כאלו, חייבים לספר לצד השני ואסור להסתיר. סוגי חסרונות שלא כל אדם מקפיד, למשל אם צד אחד עני, או שאין לו עבודה, או דברים שבאישיות של צד אחד, אין חובה לספר, זה תפקידו של הצד השני לעשות בירורים, ולהתבונן בפגישות.

בהצלחה.

מקורות:

העלמת מומים שנהוג להקפיד נחשב למום במקח, ועל הצד השני מוטל לספר. וכמו כן על השדכן מוטל לספר ובפרט אם יודע שסומכים עליו.