קניה באילת ללא מע"מ עבור בני המשפחה

שאלה:

בני תושב אילת (בחור ישיבה ) ושם כתובתו ע"פ הת.זהות האם מותר לו לקנות עבורי מוצרים שם? כגון מוצרי חשמל לבית שלנו וכדו. הוא רווק ומגיע לביתנו בחופשות מהישיבה. כמו"כ האם שונה הדבר אם אני בא עימו לחנות שם ? כמו"כ שמעתי שיש דברים שכל אדם יכול לקנות שם ויש דברים שמחייבים הצגת ת.זהות

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר לא מבקשים הצגת ת.ז. הכוונה שיש רשות (מצד המדינה) לכל אורח לקנות ולהיפטר ממע"מ. ומצד החוק יהיה מותר גם לנסוע לאילת כדי לערוך קניות ללא חיוב מע"מ.

כאשר צריך להציג ת.ז. מותר לבעל המקום בלבד לערוך קניות, ואסור מצד המדינה להעביר את הת.ז. לאורח שאינו בעל הת.ז. אבל יהיה מותר לקנות עבור חבר או עבור המשפחה, כאשר קונה בעצמו ומעביר להם, למרות שהם משלמים לו על המוצרים שרכש. כיון שיש לו זכות יכול להעביר את זכותו, ודינו כקונה לעצמו ומוכר לאחרים.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר החוק מאפשר לכל אדם לקנות ולא דורשים ת.ז. אין סיבה להיות יותר צדיק מהחוק, ומותר לכל אורח לקנות באילת. ואף מותר לנסוע כדי להרוויח מחיר מוזל.

תושב אילת יכול לקנות לעצמו, ולכן יכול לקנות עבור החבר, ומותר להשתמש בזכויות של עצמו ולהעביר לחבר. אלא אם כן החוק אוסר זאת.