לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הנאה ממוצר שלא שולם עליו מע'"מ

שאלה:

קיבלתי מתנה מחבר שאותה הוא קנה מאדם שמאפשר לשלם ללא חשבונית וכך הוא לא משלם את המע"מ על המוצרים. אני יוצא מתוך נקודת הנחה סבירה מאוד שחברי לא ביקש חשבונית, האם מותר לי להנות מהמוצר? והאם יש עלי חיוב לברר איתו האם הוא ביקש חשבונית (עם כל האי נעימות ואולי הפגיעה בו שכרוכה בכך)?

תשובה:

שלום וברכה,

חיוב תשלומי מע"מ זה חיוב מס שמוטל על המוכר שיפריש מהרווחים שהרוויח. החיוב מס לא קשור לחפץ הנקנה, ולכן אין איסור כלל להינות מחפץ שנרכש והמוכר לא משלם מיסים. החיוב מס קשור למוכר ולא לחפץ ולא לקונה.

בהצלחה.