זכר לחורבן – על ידי תמונה / מעשר כספים

שאלה:

בס"ד א. האם מספיקה תמונה של הכותל או כיתוב כזכר לחורבן בכניסה לבית? ב. האם ניתן לשלם מדמי מעשר לברית? או לחתונה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. זה כמובן לא מועיל, הנושא אינו רק לזכור שבית המקדש חרב, אלא לעשות פעולה של צער ואבל, והיא שהבית לא יהיה מסוייד כולו כהלכה.

2. אין לערוך ברית מילה ממעשות מעשר כספים, לגבי שמחת נישואין, אם לכתחילה ההתחייבות בין המחותנים היתה על דעת שיתנו את חלקם ממעשר כספים זה אפשרי, כי סוף סוף יש כאן מצוה של הכנסת כלה, בני הזוג לא יכולים לממן את החתונה בעצמם, אבל אם ההתחייבות היתה סתמית, אי אפשר עכשיו להחליט שנותנים ממעשר, שהרי החיוב כבר חל וזה נחשב כפורע חובו ממעשר.

שפע ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מתנה שאתה מחוייב מחמת הנימוס לתת אין להביא ממעשרות, אבל מה שמעבר לכך ואתה רוצה לתמוך בהם [אם הם עניים ונזקקים לצדקה] בודאי מותר.