שירה בחזרת הש"ץ בראש השנה

שאלה:

1. האם לשיר יחד עם החזן בחזרת השץ של מוסף בר"ה נחשבת כהפסק בין הברכה לתקיעות? 2. כשהציבור שרים עם החזן "אוחילה"- האם מותר להגיד "לא-ל" או שצריך להגיד "לקל"? ומה בדבר שם ה' המופיע בפס' " ה' שפתי תפתח"? אשמח למקורות לשתי השאלות

תשובה:

שלום וברכה

1. נהגו ששרים ביחד עם השליח ציבור, ורק בדברים בטלים אסור להפסיק, ראה בית יוסף סי' תרצב בשם מהרי"ל, ושו"ע הרב שם סעי' ז, והובא בהלכות חג בחג ימים נוראים דף קט.

2. כאשר אומרים פסוק שלם בלי לחזור על מילה פעמיים אפשר לומר שם ה'.