עניין קפידה וקללות

שאלה:

שלום רב, בהיותי בחורה רווקה שאחי הבכור התחתן היה לי קשה שהם הגיעו ולא כל כך התייחסתי אליהם יפה ועשיתי פרצופים ולא ממש נחמדה לפעמים הייתי כן נחמדה אך היו פעמים רבות שלא ואני כמובן שביקשתי מהם פעמים רבות סליחה וסלחו לי אמנם היה קשה אך בסוף סלחו לי והיינו בקשר בסדר והכל טוב התקשרו לאחל מזל טוב להולדת ביתי וכו' עברו מאז בערך עשר שנים ואחותי פגשה את אשתו של אחי הבכור ואז אחותי אמרה לי שכדאי שאני יבקש סליחה מאשתו של אחי הבכור כי נראה לה שהיא כועסת עליי ואני ניסיתי המון פעמים להתקשר אליה ולא ענתה לי ואחכ שענתה לא הגיבה לי ואני ביקשתי סליחה מפורטת עם התנצלות שהייתי ילדה והיה לי קשה ולא הגיבה ביקשתי מאחי הבכור שידובב אותה ויבקש ממנה סליחה בשבילי ושתסלח לי והוא אמר לי שניסה וניסה ולא הצליח והוא מחכה לעת כושר שיוכל אך לא יתאפשר לו עדיין לבנתיים פגשתי אותה שבוע שעבר בתחנת האוטבוס ואז ניסיתי לדבר איתה ולא ענתה והתרחקה התקשרתי אליה לבקש את סילחתה ולא ענתה לי ואז בקשתי מבעלי שידבר איתה הוא התקשר אליה ואמרה לו שאני התקשר אליה כשהוא לא נמצא ואז היום בבוקר היא התקשרה אליי חזרתי אליה ואז אמרה לי את שטן שטן עם מטפחת שתישרפי בגיהנום את שורפת אנשים עם הדיבור שלך ועוד את מעיזה להתקשר וכך דיברה ואז ניתקה עליי מה עליי לעשות האם לנסות שוב לבקש את סליחתה או שהיא איבדה את דעתה ואין בכך מה עליי לעשות ממש הרגשתי רע שכך דיברה אליי ושסיפרתי את זה לאחותי אחות אמרה לי שכך אשת אחי הבכור אומרת שאני שטן ? מה עליי לעשות ?אשמח ממש לתגובה בתודה מראש

תשובה:

שלום רב,

לעניות דעתי מיצית את בקשות הסליחה ממנה, כמבואר בסי' תרח שאדם צריך לבקש מחילה שלש פעמים והנפגע לא יהיה אכזרי ועליו למחול. בנוסף, אני לא מתרשם שכל כך פגעת בה באופן כה אנוש שאינה יכולה לקבל סליחה אפילו לאחר כל כך הרבה שנים.. בס"ה זה דגובה לא הכי נדירה לאירוע של חתונה במשפחה. לפעמים בני המשפחה הקרובים ממש חשים בתוכם שבאה אישה זרה ולקחה להם את היקר להם, אז התגובה לא הכי יפה. זה לא כ"כ נורא. זה לא מגיע ממשהו רע, אלא מתחושה שאדם חש בתת מודע אצלו, ובדרך כלל חולף מאד מהר כפי שזה חלף גם אצלך. ובכל מקרה אפילו אם היא נפגעה עד עמקי נשמתה מהאירוע/ים, ראוי שתסלח, ואת מכל מקרה ניסית כל דרך, ומשאינה רוצה לקבל את סליחת, סיימת את הפרשיה הזו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה אך האם יש לחשוש מהקללות שקיללה באמרה שתישרפי בגיהינום את שטן וכו' כפי שרשמתי בשאלה ?האם צריך לעשות התרת קללות?אשמח ממש לתגובה בתודה מראש