חל טעות וחברת האשראי לא חייבה את חשבוני

שאלה:

שלום כבוד הרב…
1) שאני מדליק נר לכבוד צדיקים ביום ההילולה שלהם האם הוא חייב ליות דולק 24 שעות?

2) בדקתי בחשבון בנק וגם בפירוט חודשי ולא יורד לי מה שאני משתמש בכרטיס אשראי, אני צריך להודיע להם ? ואני גם לא זוכר איפה קניתי כל הפעמים שזה לא חייב לי מה אני יעשה עכשיו?

תשובה:

שלום וברכה,

  1. לא. בנר לעילוי נשמת צדיק לא הקפידו על כך.
  2. אם חברת האשראי לא לוקחת מחשבונך את הכסף שאמור להגיע אליהם מחובתך ליידע אותם על כך ולהעמידם על טעותם. אין חובה להשיג את החנויות שקנית, כיון שהם מקבלים את תשלום הקנייה מחברת האשראי, החוב שלך הוא לחברת האשראי ועליך להודיע להם.

בהצלחה.

מקורות:

האשראי שמשלם עבורך במקומות שבהם ערכת קניות נחשב שמלווים לך כסף, ומחובתך לפרוע את ההלוואה, ואם המלווה לא תובע חל על הלווה חובת פרעון ההלוואה. ראה נתיבות המשפט סימן קד ס"ק א שכתב שפריעת בע"ח מצווה נוהגת גם אם לא תבעו המלווה, ואף אם שוכח מההלוואה. ודלא כהקצות שכתב שצריך שיתבענו המלווה.