אני משלם בכרטיס אשראי עבור חבר מתי החבר צריך לפרוע לי את חובו

שאלה:

אם אני משלם עם הויזה שלי עבור מישהו אחר שאין לו ויזה והויזה יגבו ממני רק ב10 לחודש האם מותר לי לקחת מזומן ממנו היום או שעלי לחכות לתאריך שיגבו ממני
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לדרוש את התשלום היום. ויתר על כן מעיקר הדין חובתו של הלווה ששילמת עליו לשלם היום, שנחשב ששילמת היום עבורו. תשלום חברת האשראי עבורך נחשב שאתה שילמת.

מקורות:

אדם שמשלם עבור חברו נחשב בהלכה כאילו הוא עצמו שילם – דין זה נלמד בגמרא בקידושין דף ז ע"א מעבד כנעני שאין לו מעות לפדות את עצמו, שאחר משלם עבורו ופודה אותו, ונתינת אחר נחשב כנתינה שלו. על כן חברת האשראי שמשלמת עבורך ומחייבת אותך על כך, נחשב ששילמת אתה.