לשיר בסליחות זו לא חוצפה?

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
רציתי לשאול מה זה הדבר הזה בסליחות ששרים אדון הסליחות ועוד שירה בסליחות
האם זה לא חוצפה שאני בה לבקש סליחה מהקבה על החטאים שעשיתי ועוד שר בחוצפה ?
אשמח לתשובה

תשובה:

הניגונים ששרים הם כאלו שמעוררים את הכוונה ואת ריגשת הלב, וכאלו אהובים על בורא עולם, זו לא שירה חלילה של ליצנות ופריקת עול. התפילה היא עבודה שבלב. מלבד זאת התפילה היא כמו קרבן, וכפי שבעבודת הקרבנות היתה הקפדה על ההדר של הכלים והכהנים וכו', כך התפילות יש בהם כבוד המלך כאשר הן נעשות בצורה יפה ומכבדת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מהיום אני מעריך יותר את רבני בית ההוראה שעונים ברצינות לכל שאלה. וגם לשאלה חצופה כזו!
    מסורת של שנים רבות של צורת תפילה יבוא יהודי ויאמר שהיא חוצפה? אין גבול לאנשים .