שופר שיש בו כתם של דם

שאלה:

שלום רב

האם יש איזו שהי בעיה בשופר שיש בתוכו כעין כתם דם שנספג בו מחמת שחיטה וכדו'

תשובה:

שלום וברכה

אם זה ספוג עד שלא ניתן להוריד ברחיצה כלל, זה חזותא בעלמא ואינו חציצה. אמנם בשופר החמירו שלא לצייר עליו כלל שמא ישתנה קולו, ראה כאן בהרחבה, אבל מסופקני בדבר כזה שהוא כנראה מטבעו וספוג לגמרי אם יש מקום לחשש. וכיון שאני מסופק מאוד על עצם הפרשנות שלכם, אין סיבה שיהיה דם בשופר, זה כנראה איזה שהוא כתם שבא מגופו ומטבעו ולא דם, אין לחשוש לחומרא זו של הראשונים בענין זה.