גרים איזה פוסק יקבלו עליהם?

שאלה:

שלום כבוד הרב
גרים שעולים לארץ ישראל לפי איזה פוסק עליהם ללכת מרן או רמ"א?
תודה

תשובה:

שלום רב,

הם יכולים לקחת לעצמם איזה פוסק שיראה להם. ויש אומרים שעדיף שיקחו את מנהג רבותם – מי שלימדם תורה. ראה הליכות שלמה תפילה פ"ה הערה 80 בשם הגרש"ז אוירבך. אבל ברור שעליו לבחור בדרך מסויימת וללכת בה ולא להחליף כל פעם.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לכבוד הרב
    תודה על התשובה
    אבל מה יהיה הדין אם יש גר שבחוץ לארץ הוא למד לפי רמ"א ומנהג אשכנז
    אך כעת כשעלה לארץ הכיר אשה יהודיה וברצונם להתחתן, ואכן בידוע הוא שאשה הולכת אחרי בעלה לענין פסיקת ההלכה,
    אך היא רוצה לנהוג לפי מרן ומנהג הספרדים, גם כי יש לה מסורת אבות וגם כי הרי מרן זה מרא דאתרא דישראל
    אז האם באופן כזה אותו גר יוכל לשנות את דרכו?