בניית מרפסת מעל שטח גנוב המשמש כסוכה

שאלה:

שלום וברכה.
ברכת יישר כח על תרומתכם ועל מאמציכם ללמד אותנו תורה מוסר ודעת.
יישר כח.
שאלה : אני גר בקומה 3 ורוצה להוציא מרפסת מדירתי החוצה. אלא ש 3 קומות תחתי המקום עליו אני רוצה להוציא, השטח היה בעבר שטח ציבורי של כלל הדיירים. היה שם גינה וחניה וזה היה קומה מינוס 1. לפני כ 10 שנים דייר אחד לקח בלי רשות את השטח ובנה לו שם דירה. (הדירה הינה גדולה יותר ונכנסת מתחת לחניון , שם זה רק תחילת המבנה שבהמשך ממשיך ונכנס פנימה בטענה שקנה מהקבלן).
את גג המבנה שבנה , מתחת למקום המרפסת שלי המיועדת , הוא מכר לשכן אחר (בלי אישור או שאילת רשות מאף אחד).
השכן השני בנה לו שם "בודקה" מאבן הדבר מפריע לשכנים, והשכנים לא הסכימו לו.
בחג הסוכות בשנתיים שלש האחרונות הוא עושה לו שם מדרגות לעלות לגג המבנה ועושה לו סוכה.
כעת מעליו בקומה 3 אני רוצה להוציא מרפסת שתבטל לו חלק מהסוכה. האם מותר לי או לא ?
מקווה שהבהרתי את הסיפור המורכב בצורה ברורה.

תודה רבה
מוקיר ומעריך מאוד את עבודתכם עבודת הקודש. להשיב את דבר ה' לשואלים.
ותזכו להגדיל תורה ולהאדירה

תשובה:

שלום וברכה,

איני יכול לקבוע לך את ההלכה, כיון שצריך לשמוע את שתי הצדדים, כאשר כל פרט יכול לשנות את הדין.

אני יכול לכתוב לך בכללות את ההלכה בבנית שכנים על חצר המשותפת: אם יש חצר משותפת, יכולים השכנים להחליט חלוקת החצר, דהיינו שכל אחד ירחיב את ביתו, וכל קומה תבנה על השטח המשותף בגובה שלו, כך שהחצר מתחלקת לפי הגובה, שכל קומה מקבלת את השטח של הגובה שלו. כאשר רוצים כמה שכנים להרוויח מרפסת סוכה, צריכים להחליט כל אחד כמה יקבל, כך שכולם ירויחו. ואין צד שרק הקומה אחת תקבל את כל השטח לבניית סוכה, וקומות עליונות לא יקבלו כלל. וכן להיפך שרק הדייר העליון ירוויח מרפסת סוכה והתחתונים לא יקבלו כלל.

בהצלחה רבה.