בנייה על גג בבית משותף

שאלה:

שלום.
אני מתגורר בקומה אחרונה וברצוני לבנות מרפסת על הגג. כל השכנים כבר חתמו לי פרט לשכן אחד שהוא מושך אותי כנראה דורש כסף.
האם הוא יכול לדרוש כסף ממני? השכן לא נמצא בצד שלי .

אנחנו 4 דירות בקומה. כל השכנים מתחתיי חתמו והוא לא קשור אליי . האם הוא יכול לדרוש כסף?
לפני שלוש שנים היית לי בעיה של הגג רטיבות השתתפנו כל השכנים שמתחתיי אני לא פניתי אליו כי הוא לא שייך לצד שלי אז מה קשור שהוא יכול לבקש חלק מהגג. שאבקש אם שכן שאבנה מהצד שלו אז הוא יכול לבקש לפי היגיון.
אשמח לקבל תשובה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר הדייר הוא חלק מבעלי הנכס המשותף, והגג הוא רכוש משותף, זכותו לדרוש מעות עבור הבנייה על הגג, כיון שהגג הוא רכושו, ולא משנה באיזה צד הוא גר. על כן אם הגג הוא רשום על שם כולם וגם על שמו, זכותו לדרוש מעות עבור ויתור הגג.

בהצלחה.