חזקה בשימוש בשטח משותף

שאלה:

אני גר בבניין עם הרבה דיירים, כמה דיירים השתלטו על שטחים משותפים. אני לא מוחה בפניהם בגלל אי נעימות וכדי לא לגרום למחלוקת. האם יש להם חזקת תשמישין בגלל אי מחאותיי ?

תשובה:

שלום וברכה,

ברשות המשותף שמחזיק בה אחד, אם יש לו רשות להחזיק, אין למחזיק חזקה. ואם גודר או עושה דברים שדרך להקפיד, פעמים שיש לו חזקה, על כן צריך לעשות מחאה.

המחאה לא צריכה להיות בפני השכנים, אתה יכול לקחת שני אנשים זרים ולהודיע בפניהם את מחאתך, והם יכתבו לך שטר מחאה בלשון שליחות – פלוני ביקש ממנו להעיד עליו שמיחה כו"כ. ובעתיד אם יהיה דו"ד בינך לשכנים, השטר מחאה מבטל את חזקתם. את השטר מחאה צריך לעשות כל שלוש שנים  – שלא יהיה שלוש שנים בין מחאה למחאה.

מקורות:

חזקה בחצר השותפים, ראה שו"ע חו"מ סימן קמ סעיף טו.

איך עושים שטר מחאה ראה שו"ע סימן קמו סעיף ה.