ברכה אחרונה לאחר היסח הדעת

שאלה:

שלום,אכלתי כוסמת ודג ונכנסתי לשרותים. האם אני יכול לברך ברכה אחרונה ? את כל האוכל סיימתי לפני .
תשובה:

שלום וברכה

היסח הדעת לעולם אינו פוטר מברכה אחרונה, וגם אחרי שהלכת לשירותים הברכה עדין מחוייבת, היסח הדעת הוא נושא בברכה ראשונה [וגם בזה השירותים אינו נחשב היסח הדעת]. ואם כוונתך לומר שבאופן זה האוכל כבר התעכל, זה כמובן אינו נכון, העיכול אינו משתנה בגלל שהלכת לשירותים.

יום טוב.