ברכה על שקדים שמצופים בקינמון / שוקולד

שאלה:

שלום כבוד הרב,
מה מברכים על שקדים שמצופים בקינמון?(השקדים משמשים בעיקר כקינוח)

תשובה:

שלום וברכה

הברכה היא בורא פרי העץ.

בשונה משקדים מצופים שוקולד, ששם העיקר הוא השוקולד והשקד רק בא כתבלין [גם אם לפעמים הוא הרוב, אבל יש שכבה משמעותית] ויש לברך שהכל נהיה בדברו, כאן העיקר הוא השקד. וגם בשוקולד יש שסברו שיש לפטור עם שתי ברכות או להפריד ביניהם ולברך שתים. אבל כאן הברכה היא רק העץ.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' רד ס"ק יא, אגרות משה ח"ג סי' לא, אור לציון ח"ב פרק יד אות ד, וע"ע שבט הלוי ח"ז סי' כז.