לחם מטוגן בשמן שחילקו לאחר הטיגון

שאלה:

שלום לכבוד הרב/נים.
אדם לקח פרוסת לחם שמשקלה כזית , טיגן אותה עם ביצה בשמן , לאחר הטיגון , חילק את הפרוסת לחם ל4 חלקים כאשר בכל חלק יש פחות מכזית , מה תהיה הברכה כשירצה לאכול ? מזונות ? או המוציא ?

תשובה:

שלום וברכה

עד כמה שעצם הטיגון לא שינה את הברכה, החלוקה אחר כך היא חסרת משמעות.

הרחבה:

לחם מטוגן בשמן עמוק, אם יש בו כזית לא בטל ממנו דין המוציא וברכת המזון, ואם הוא פחות מכזית דינו כלחם מבושל שברכתו מזונות ואין בו קביעות סעודה. על טיגון במעט שמן יש ספק, ולכן כתב המשנה ברורה לאכול “מצה בריי” רק בתוך סעודת פת. ראה בהרחבה בשו”ע ומשנה ברורה בסי’ קסח סעי’ י.