גט לחומרא במקרה שאינה שומרת נדה

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב שמי שני אני הייתי עם הגרוש שלי לאחר שהתגרשנו אני לא טובלת במקווה ולא שומרת נידה האם אני צריכה גט לחומרא?

תשובה:

שלום רב,

השאלה היא כיצד היית עם הגרוש. אם חזרתם לחיות ביחד כאיש ואישה, את צריכה גט לחומרא. אם לא זה תלוי אם יש עדים או לא. העובדה שאינכם מקפידים על איסור נדה, זה אכן סיבה יותר להקל (כי יש שיטות שקבעו שזה סוג של מדד אם צריכים גט או לא) אבל מאחר שיש מחלוקת בנידון, (ראה פתחי תשובה אבה"ע סי' קמט סק"ב) לא מקילים ראש בעניין של איסור אשת איש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היי כבוד הרב בוקר טוב אנחנו היינו יחד בערך חודשיים משפחתי ומשפחתו ומכרים ידעו מכך מה עליי לעשות לגשת לרבנות לעשות גט לחומרא?