נסיעה ברכבת לתפילות בראש השנה

שלום,
אני נמצא בציריך עד אחרי ראש השנה.האם מותר להגיע ( ולחזור) לתפילות ראש השנה בבית הכנסת ברכבת חשמלית?

תשובה:

שלום רב,

חס ושלום. אסור לחלל יום טוב. תוכל להשאר בבית ולהתפלל בביתך. אלא שעליך לדאוג לכך שתוכל לשמוע תקיעת שופר שזו חובה מדאורייתא. אמנם הגוי הוא המסיע את הרכבת ואתה לא עושה כלום, אבל יש כאן איסור של זילותא של יום החג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום,
    תודה בעבור תשובתכם המהירה.
    האם מותר ללכת מרחק של מעל 6 ק"מ לבית הכנסת (חלק מהדרך לא באיזור עירוני).
    תודה,
    כתיבה וחתימה טובה
    ישראל

  2. יש איסור לצאת מחוץ לתחום שבת אלפיים אמה שהוא בערך קילומטר אחד, לכן ממקום שמסתיימת העיר על פי ההלכה לא ניתן להתרחק יותר משיעור זה [גם אם במרחק מסויים אחר כך מתחיל שוב שטח עירוני].