תוספת שבת בליל יום טוב

כיצד אתם מנחים את הציבור בקשר למעבר בין שבת לשבועות, האם צאת הכוכבים או זמן צאת השבת כמו בכל מוצ"ש
א. לעניין תחילת ההכנות (כמובן אחרי ברוך המבדיל)
ב. הכנות של אשה לטבילה
ג. טבילה עצמה.

תשובה:

שלום רב

יש להמתין עם הכל עד זמן מוצאי שבת, משום דין תוספת שבת הנוהגת גם בליל יום טוב. כמו כן, בדיני שבת החמורים יש לחשוש לכתחילה לכל הפחות לשיטת החזון איש שזמן צאת הכוכבים בארץ ישראל כ35 – 40 דק' אחרי השקיעה.

מקורות:

שו"ת להורות נתן (ח”ה סי’ יג – יז)

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראיתי ב'אוהל שרה' דיני הטהרה לשבת וערבי שבת וחגים שכותב (פ"ד סעי' ב) "כאשר חל יו"ט ביום הראשון, וטבילתה במוצאי שבת ליו"ט, לא תעסוק בכל הכנה לטבילה קודם צאת הכוכבים, עם צאת הכוכבים תאמר 'ברוך המבדיל בין קודש לקודש' ורק אז תבדוק …"

  2. בכל מקרה, לא לעשות דברים שכרוכים בחילול השבת [כמו רחיצה באופן שמותר רק ביום טוב] לפני הגיע הזמן מפני תוספת שבת.