תיקון חשמל בשבת

נפל החשמל בשבת בישיבה וכמה בתים סמוכים של רבני הישיבה .
,ת"ח הורה לומר לגוי להתקשר לחברת חשמל. שבאו בשב"ק לתקן.
האם יש מקום להוראה זו?
[מדובר בהפסד מרובה מאוד אך לא בפקו"נ]

תשובה:

שלום רב

חלילה וחס. גם באופנים שיש היתר לומר לגוי לתקן, לקרוא לחברת החשמל ודאי אסור שהריע הם ישלחו עובדים יהודים שיתקנו וזה איסור חמור של חילול שבת לכל דבר. אלא שבכל מקרה של חשש פיקוח נפש כמובן הדין שונה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מותר לאדם לטעות, אל תשפוט בחומרה רבה… הוא שכח לחשבן מי יבוא לתקן. זה לא בסדר אבל קורה. כדי לדעת אם אפשר לסמוך עליו צריך לדעת אצל מי למד מה הוא יודע ואם עשה שימוש חכמים.

  2. "לקרוא לחברת החשמל ודאי אסור שהריע הם ישלחו עובדים יהודים שיתקנו וזה איסור חמור של חילול שבת לכל דבר."
    יש לציין, לאור ידיעה את הפרטים הבאים:
    1. מאז קום המדינה לא הצליחו קברניטי המדינה, לחייב את חברת החשמל שבשבת יהיו כוננים גויים גם לאור הרגישות הביטחונית שבכך ( החשמל מוזרם איזורית ויש בסיסי צה"ל וגורמים חיוניים ).
    2. עובדים שומרי תומ"צ מוותרים ברוב המיקרים להיות כונני חירום בשבת.
    3. נשארים אחינו החופשיים, לעת עתה, שמאפשרים לנו לקיים שבת מוארת ונעימה.
    4. זה המצב- יש מדינה שתושביה יהודיים שניהולה התקין בניגוד למצב בגלות מחייב מציאותית תיפעול על ידי יהודים.

  3. כל מה שכתבת אינו רלוונטי. גם אם יש עובדים יהודים שעושים פעולות מותרות לצורך פיקוח נפש, זה לא מתיר לעשות תיקון שברור שאין בו בעיה של פיקוח נפש. ולא נכנסתי כלל לשאלה אם אתה צודק שלא ניתן לתקן על ידי גויים… יש לנו גויים בעמדות הכי בכירות ורגישות במערכת הבטחון, רק בחברת החשמל אי אפשר…