גיור לשם נישואין

שלום לכבוד הרב שליט"א,
גויה שהתגרייה ליהודיה על מנת להתחתן עם יהודי. האם הגיור תופס כאן. ובאיזה מקרים כיום הגיור אינו תופס.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

בגיור לשם נישואין בדיעבד הגיור תפס למרות שהסיבה שהיא התגיירה זה להתחתן עם יהודי. היום גם נוהגים בהרבה מקומות להקל בזה גם לכתחילה כדי למנוע מאנשים לחיות עם גויים. ובלבד שאכן תהיינה כוונתיו של המתגייר רציניות, אחרת ברור שאין לגיור הזה כל תוקף.

מקורות:

כך מבואר ביבמות כד,ב להלכה שהמתגייר לשם אישות הינו גר. וכך פסק הרמב"ם (פרק י"ג מאיסורי ביאה הלכה טו-טז) וראה בהרחבה בספר משנת הגר עמוד רלא. נוסף יש לדעת שהרבה פעמים הגיור נעשה לאחר שהם כבר נישאו בנישואין אזרחיים, והרבה פעמים אין זה נחשב גיור מחמת אישות משום שממילא הם כבר נישואים, ראה בשו”ת שרידי אש (אבה”ע סי’ נ’) וכעין זה הביא בשם הדברי חיים אבה”ע סי’ ל’.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לרב,
    הרב הזכיר מקודם בתשובתו שכוונתיו של המתגיירת תהייה רצינית. מה הרב התכווין.
    וגם האם בגיור כנ"ל הילדים יהודים.
    תודה רבה