גר שנכשל לפעמים…

שלום.רציתי לשאול שנכון גר קטן שלא מחה שידע וישר הלך בדרך ה' יהודי כשר. אז רציתי לישאול האים לאחר שלא מחה יכול להיות שלא שמר מצוות בדיקדוק (לו בכוונה) ועדיין לא הצליח לקום בבוקר לתפילות וכול מיני יש לזה משמעות לגיור? ולאחר ודאי שהיתקדם וקם בבוקר. מאוד יעזור לי אם תענו תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

הדבר הזה חסר משמעות, כל יהודי אינו מושלם וכולם מתמודדים עם היצר הרע במישור זה או אחר, דבר זה אינו נחשב מחאה בגיור, אלא חלק מהחיים היהודיים. מעבר לכך, ברגע שמיד בהגיעו לגיל מצוות הוא יודע שהוא יכול למחות ואינו מוחה אלא רוצה לקיים את המצוות, גם אם לאחר שעה יפרוק עולם מצוות לגמרי יהדותו אינה מתבטלת!

בהצלחה רבה בהמשך הדרך!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה. רק עוד שאלה אחרונה מחילה כול פעם עולה לי שאלה חדשה. אני שלא ידעתי מה דיני הלכתי לבית דין ואמרו לי ששם פוסקים לאחר שתי שבתות ששמרת
    אז תפס. אז עכשיו לכתחלה לו ידעתי דין זה האיםשל מחייה רק לאחר זמן.גם שם שלא ידעתי שאני יכול לימחות לא שהיה לי הוה אמינא לימחות
    אז גם תפס שם או שזה תלוי רק אים ידעתי שאני יכול לימחות.
    מוחה