האם מגילת אסתר נחשבת מוקצה בשבת?

שלום רב
אני בעל קורא מגילה בבית כנסת, האם בחודש אדר יכול ללמוד בה ביום שבת או זה מוקצה כמו לולב.
תודה

תשובה:

שלום רב

מגילת אסתר היא בכלל שאר כתבי הקודש שאינם מוקצה, כמבואר בשו"ע בסי' שח סעי' ד, אלא שיש שהחמירו בזה כאשר יום ט"ו באדר חל בשבת, כדי שלא יבואו להוציאה ולקרוא בה קריאה של מצוה [אף שהדין להקדימה ליום י"ד].

מקורות:

באליה רבה סי' שח ס"ק י התיר לטלטל את המגילה אפילו ביום ט"ו באדר שחל בשבת, והביא דבריו הפרי מגדים בסי' תרפח. אולם הפרי חדש בסי' תרפח ס"ק ו אסר זאת, ומכל מקום כתבו אחרונים שלא אסר אלא ביום הפורים וכאמור, ולא בשאר שבתות השנה שדין המגילה כשאר כתבי הקודש.