ליטוף כלבה בשבת / דברי תורה במקום שיש צואת כלבים

שלום כבוד הרב
1.האם ביום שבת מותר לי ללטף את הכלבה בבית? שאלתי דיין אחד והוא אמר לי שאסור לגעת בבעלי חיים מחמת שהם מוקצה,מצד שני שמעתי שיש דעה מסויימת שאומרת שמותר,האם מותר להקל או שאסור להקל בדעה זו ולגעת בבעלי חיים?
2.אם אני הולך ברחוב עם אוזניות ושומע שיעורים,ובדרך כלל ברחוב יש גללים של כלבים שהם השאירו,כמה רחוק אני צריך להתרחק מזה אם אני רוצה להמשיך לשמוע שיעורים?
3.למה מבחינת התורה אסור להרים בעלי חיים בשבת?

תשובה:

שלום רב,

  1. אסור ללטף כלבה בשבת. זה איסור מוקצה. כלומר, אינו איסור מדאורייתא, אלא איסור מוקצה. שמעתי שיש מי שאומר שחיית מחמד אינו מוקצה, אולם הדעה הרווחת היא שזה מוקצה ככל בעלי החיים. ראה כאן בתשובה ובתגובות.
  2. צואת כלבים שיש ממנה ריח צריך להתרחק ד' אמות ממקום שתכלה הריח. ואם אין ריח אין צורך להתרחק.