מה נחשב כלי לענין מוקצה?

שלום לרבנים רציתי לדעת בענין מוקצה מה ההגדרה של כלי?תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

כל חפץ המיועד לשימוש מסויים בו עצמו נחשב כלי, אלא שיש כלים שמלאכתם לאיסור ויש שמלאכתם להיתר. יש דברים שאינם נחשבים כלי למרות שיש בהם שימוש, כמו מטבעות ושטרות כסף, משום שאין שימוש בהם עצמם אלא בערכם. כמו כן, כלי שמלאכתו לאיסור ואין בו תשמיש של היתר כלל, דינו לדעת הרבה פוסקים כמוקצה מחמת גופו ולא ככלי שמלאכתו לאיסור. ראה דוגמאות לכך בס' ארחות שבת ח"ב עמ' לה לו.