האם אשפה מוקצה בשבת?

כבוד הרב שלום,
אני בפנימייה של בנות, בשבת יש ברוך השם המון בנות, והרבה שולחנות שצריך לפנות לאחר הסעודה, אני לקחתי שקית זבל ומכל שולחן משכתי את מפת הניילון החד פעמית עם כל האשפה שבה אל תוך שקית הזבל וככה המשכתי לשולחן אחר ששקית הזבל בידי. מישהי אמרה לי שאסור לטלטל את שקית האשפה אלא להניח אותה על ריצפה ולקחת מכל שולחן את השאפה לשקית, וזה מאוד קשה ולפעמים נשפך. רציתי לדעת באמת מה ההלכה?

תשובה:

שלום רב

חברתך צודקת… האשפה היא מוקצה בשבת, הסיבה לכך שמותר לפנות מהשולחן ולהוציא מהבית, היא משום שהאשפה מפריעה ונחשבת גרף של רעי, אבל היתר זה מועיל רק להתיר לפנות מה שמפריע ולא לטלטל את פח האשפה עצמו ממקום למקום מטעמי נוחות. לכן תמיד יש לקחת את האשפה לפח ולא להביא את פח האשפה סמוך לשולחן.

בהצלחה רבה!