בית נאמן בישראל

אנחנו משפחה אורתודוכסית שומרי מצוות. בני מתחתן עם קונסרבטיבית מסיבות כלשהן משפחת הכלה לא קונה לבני טלית כמקובל.קניית הטלית הוטלה עלינו הסכמנו בלית ברירה.הבעיה שלנו היא שבני יעלה לתורה עם אשתו כמו שמקובל אצלם.אנחנו מאוד מתלבטים האם לקנות טלית ששימושה יהיה אצלנו האורתודוקסים בשבת חתן שלנו,ושבת לאחר מכן אצל הקונסרטיבים..האם יש לדרוש מהכלה שתקנה את הטלית?היא סרבה כשבקשנו ממנה לקנות ,עומדת על כך שאנחנו נקנה.
אנא תשובתכם בהקדם, תודה

תשובה:

שלום רב

הטלית היא חסרת משמעות לחלוטין, אין בכל כל ענין הלכתי, וטלית אינה דבר יקר כל כך שיש טעם לריב עליו. הבעיה האמיתית, היא שבחור ממשפחה שומרת מצוות נושא אשה שאינה מקפידה על שמירת המצוות, אבל אני מניח שזה לא נתון לבחירתכם, כך שלא נותר לנו אלא להתפלל שיזכו להקים בית נאמן לאבינו שבשמים ששמירת המצוות בו תתקיים בשלמות מתוך שמחה ורוב נחת כל הימים.

בהצלחה