טלטול מוקצה על ידי הרגל

בס"ד
שלום כבוד הרב.
יש לנו תוכי,בשבת כמובן שאנו לא מרימים אותו אך לפעמים הוא מטפס עלינו.באיזה דרך אפשר להוריד אותו?זה פשוט בילתי נמנע.והאם מותר לדחוף עם הרגל או בשינוי אחר את הכלוב לחדר אחר ?בשבת כמובן.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אכן תוכלו לדחוף את הכלום עם הרגל למקום מרוחק יותר. אמנם החזון איש סבר שטלטול מוקצה אסור גם ברגל, אבל המשנה ברורה בסי' שח כידוע חולק עליו בזה והמנהג להקל.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ שח ס”ק יג, ולעומתו בחזון איש בסי’ מז.