השפעת הגרושין על האדם

שלום.
האם גבר שמתגרש מאשתו הראשונה האם עצם הגירושים משנים משהו ממזלו או גורלו של הגבר בהיבט הרוחני ו/או החומרי או בכלל?
תודה מראש
שבוע טוב

תשובה:

שלום רב

חז"ל אמרו שהמגרש אשתו ראשונה מזבח מוריד עליו דמעות, אבל אין ספק שכאשר הצעד הזה היה נדרש ואין ממנו מנוס אז כך צריך לעשות, ובשל כך נתנה התורה את האפשרות של הגירושין, ואין כל השפעה מכל סוג שהוא על האדם שנקט בצעד הזה.

יהי רצון שתהיה השנה הבאה עלינו לטובה שנה של ישועות לכלל ולפרט, ותמצא בה את אושרך בקרוב ובשמחה.