עיתון בשבת

שלום וברכה כבוד הרב

1 האם מותר להזיז עיתון או שבועון ששמו על השולחן אוכל, וכך גם במקרים אחרים שאני צריך להזיז לצורך המקום?
2. האם מותר להגיד "צבקות"? עם ק' כמובן

תודה כבוד הרב וערב טוב בעזרת ה'

תשובה:

שלום רב

1. עיתון אינו מוקצה, אלא אם כן מדובר בעיתון כלכלי שכל ענינו מסחר ואינו מיועד לקריאה בעלמא.

2. מותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב
    נראה לי ששמעתי מרב כלשהו שעיתון זה מוקצה מחמת מיאוס, או מוקצה אחר
    כי אחרי הכל מחילה מכבודך, רוב התוכן בעיתונים של היום (אני מדבר על העיתונים החילוניים, לא יודע אם יש חרדיים) זה נגד התורה, או תועבה, פשוט נזק איום ונורא לנפש, וביטול תורה.

  2. בגדרי הלכות מוקצה זה עדין לא נאסר, מי שהתבטא מוקצה מחמת מיאוס התכוין לביטוי לא לקביעה הלכתית. אמת שאם מקפידים לא לקרוא בעיתון כזה הוא נעשה מוקצה ככל מוקצה מחמת גופו, אבל בבית שלך קוראים בעיתון הזה.