העובדים "מורחים" זמן וההנהלה שותקת

שלום רב
אני עובד בחברה גדולה שלא מקפידים לא העובדים ולא ההנהלה על הפסקות מדויקות ע"פ התקנון מה שנקרא (מושכים את זמני ההפסקה) ובסוף יום עבודה מחכים עוד חצי שעה פחות או יותר כדי להחתים האם יש כאן גזל אף על פי שההנהלה יודעת ומכירה את מריחת הזמן ולא מגיבה לציין רק שהעבודה פיזית ורוב הזמן על הרגליים. תודה

תשובה:

שלום רב,

אם ההנהלה יודעת על התנהגות זו, ואינה מגיבה כלום, ודאי הם מוחלים מסיבה כזו או אחרת.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ברור שיש בזה איסור גזל. המעביד לא מוחה משום שהוא לא חייב לריב עם העובדים כל יום, מספיק שהוא אומר פעם אחת לעובדים מה הוא דורש מהם. ככל הנראה המעסיק לא מעיר בגלל טבעו, או מחשש שהמתח יזיק לעסק, אבל לא מתוך הסכמה.
    על פי הלכה אם אדם מניח גחלים בוערים על רכוש חבירו והניזוק שותק ולא מסלק אותם עד שנשרף, המזיק חייב.