ניצול הזמן במקום העבודה

שלום

יש לי מספר שאלות לגבי ניצול הזמן במקום העבודה.

רקע:
אני מעביר כרטיס בכניסה למבנה וביציאה למבנה על סמך זה מחושבת המשכורת כאשר יש ניכוי אוטומטי של חצי שעה הפסקה מהמשכורת.

שאלה 1 :
אני סועד ארוחת צהריים ומתפלל מנחה בטווח הזמן של העברת כרטיס כניסה ויציאה.
זמן הפסקת ארוחת הצהריים שלי וזמן התפילה (הכוללת יציאה מהמבנה והליכה למבנה אחר שם ממוקם בית כנסת) מוערך בין שעה לשעתיים.

שאלתי את המנהלת הישירה שלי האם אני אמור לדווח את כל זה כהפסקה. והיא ענתה לי בפירוש שלא אלא בכל מקרה להסתמך על החצי שעה שיורדת באופן אוטומטי כהפסקה.
השאלה שלי האם אני יכול להסתמך על האישור שלה.
ובהמשך לשאלה זו האם אני יכול לנצל את האישור הזה וללמוד חצי שעה לפני או אחרי התפילה ולהתייחס לזה כזמן תפילה שהמנהלת אישרה או לשאול את המנהלת על זה בנפרד.

שאלה 2:
האם מותר לי להעביר כרטיס יציאה ולאחר מכן לנצל את הזמן במשרד לנושאים אישיים כך שלא משלמים לי על הזמן הזה שעסקתי בנושאים אישיים?

תודה

תשובה:

שלום רב,

1. אם היא נתנה לך אישור להפסקת צהרים + תפילה אתה יכול לסמוך על האישור שלה. היא הממונה עליך וכנראה שזה במסגרת אחריותה. אולם אפילו אם התפללת כבר באותו יום וכד', ואתה רוצה לנצל את הזמן כדי ללמוד. אסור לך. חז"ל מאד הקפידו על זמנו של בעל הבית עד שאמרו שהפועלים יקראו קריאת שמע בעודם על העץ כדי שלא יהיה זמן רב מדי על חשבון בעל הבית. לכן, האישור שקיבלת הוא לתפילה וזאת יתכן משום שהיא מבינה שאדם רציני צריך להתפלל. אבל ללמוד אתה חייב ללמוד ביום ובללה, אבל על חשבון הזמן של בעל הבית.

2. מן הסתם מותר לך. סביר להניח שלא איכפת להם