לדווח למעביד שמשלם דמי נסיעות מעבר למחויב לפי חוק

שלום לרבנים הנכבדים,

אני מקבל החזרי נסיעות בסך 260 ש"ח לחודש (על פי תעריף של נסיעה בודדת באוטובוס – פעמיים ביום – הלוך חזור, שבערך כל נסיעה עולה 5.8 ש"ח).
לאחרונה גיליתי שעובדים אחרים מקבלים החזרי נסיעות שמבוסס של מחר של חופשי חודשי – בערך 160 ש"ח לחודש.
יש לציין שאני לא משתמש בחופשי חודשי, אלא בכרטיסיות.

1. האם חובה עליי לדווח לממונים על כך? האם זה גזל?
2. במידה וכן האם עליי לחזיר את כל ההפרשים של כל אותה התקופה שבה קיבלתי הוצאות נסיעה של 260 ש"ח לחודש?
3. במידה ואני הולך ברגל כל החודש או חלקית, האם אני לא זכאי אפילו לסכום של 160 ש"ח (מחיר חופשי חודשי)?

תודה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

לפי החוק (צו הרחבה בדבר השתתפות המעביד בהוצאות נסיעה) המעביד חייב לשלם רק כאשר העובד השתמש בתחבורה בפועל וככל שכרטיס חופשי חודשי עולה יותר זול, הרי הוא חייב לשלם מחיר כרטיס חופשי חודשי. במקרה שלך, המעביד חייב לשלם עבור הכרטיסיות שהשתמשת בפועל (בניכוי הנחה של 20% שיש בכרטיסיות) ולא יותר מ-160 ש"ח.

מאחר והמעביד אינו אמור לדעת על הרגלי הנסיעות שלך, עליך לדווח.