קדושה במנחה למאחרים

לה"ו

לכבוד הרב שלום רב,

רציתי לשאול אותך שאלה בעניין קדושה למאחרים.
אנחנו בבית הכנסת מתפללים מנחה ואנשים ובתוכם אני לעיתים מאחרים ולא מספיקים לשמוע קדושה.
ולעיתים כשמאחרים הרבה אנשים נותנים להם לחזור ולומר קדושה לאחר החזרה לפני הקדיש.
ועל זה רציתי לשאול את כבוד הרב, מה הגבול – כמה אנשים צריך בשביל לחזור ולומר קדושה? והאם יש מקור הלכתי לזה? ומהו…
תודה רבה כבוד הרב !

תשובה:

שלום רב

אם יש לפחות שישה אנשים שמתפללים עתה, ניתן לעשות כך, ולא בפחות, כמבואר בשו"ע  בסי' סט, אמנם במשנה ברורה שם מביא מהרדב"ז שגם יחיד שמקבץ עמו תשעה יכול לעשות זאת, וראה שם שהחתם סופר הכריע כדבריו אף שיש חולקים וכל אחד יעשה בזה כמנהגו ולכאורה הספרדים לא יעשו כך, אלא ינהגו כדברי השו"ע.

בהצלחה