עולם הבא ותחיית המתים

שלום רב.
אנו מאמינים בתחית המתים שכל המתים הראויים יחזרו לחיים ומצד שני עולם הבא הוא עולם הנצח. אין סתירה? הרי השארותם בעולם הבא היא זמנית?
ועוד, אלו החיים כשיגיע המשיח ישארו עדיין. ניתן לאמר שהם בני אלמוות?
והאם מלחמת גוג ומגוג תתקיים לאחר ביאת המשיח?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

למיטב הבנתי, מה שאנו מכנים עולם הבא וחיי נצח אינו מדבר על הגן עדן הזמני שיש לאחר המוות, שהוא אכן יבוא לסיומו בתחיית המתים, אלא מה שהרמח"ל מכנה אלף השביעי ואילך, שהוא עולם הנשמות, בו הגוף יהיה חסר משמעות עד שאף יבטל לגמרי והחיים יהיו רוחניים לגמרי.

בענין זמן המשיח ידועים דברי הרמב"ם עולם כמנהגו נוהג, כלומר יהיה מוות ופרנסה והכל, אלא שישבו איש תחת גפנו ותחת תאנתו בשלווה ובהרווחה והחיים הרוחניים יהיו מלאים ועשירים יותר מבתקופת הנביאים, שכן נראה עין בעין בשוב ה' ציון.

מלחמת גוג ומגוג תהיה לפני בוא המשיח ומתוכה נזכה לגאולה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ניסיתי להתחמק מלהאריך… הרמח"ל מחלק בענין זה בין האלף השביעי לשמיני ואלו שאחריו שבכל אחד מהם הכל מזדכך יותר ויותר עד שלבסוף נעשה רוחני לגמרי.

  2. יש שיטת שונות בראשונים מתי תהיה תחיית המתים אם לאחר בוא המשיח או בסמוך לאלף השביעי, עכ"פ זה אמור להיות לפני האלף השביעי.

  3. עצוב נורא.
    איבדנו את אבינו לפני כ3 שבועות וקשה לנו מאוד.
    הנחמה שלנו היתה להתחזק ולהשתדל כמה שיותר לזכות בקרוב לביאת המשיח ולתחיית המתים.
    אבל מובן מהדברים שמדובר על פרק זמן ארוך מאוד..