האם לתת צדקה לבן דוד שלי?

שלום לכבוד הרב שליט"א,
יש לי בן דוד שמתקשה בפרנסה הוא תלמיד ישיבה ויש לו שלושה ילדים מותר לי לתת לו את הכסף שאני זורק לקופת הצדקה שלי.
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

בהחלט. תבוא עליך ברכה. מעשר כספים בעיקרה מיועדת עבור תלמידי חכמים עניים, ואם הוא גם קרוב משפחתך, ובדאי עדיף לתת לו מאשר לשים בקופת הצדקה שלך, למרות שבסופו של דבר גם משם הכסף בודאי הולך למטרות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם זרקתי את הכסף לקופת הצדקה אני לא יכול לתת לבן דוד שלי.
    נ.ב. הקופה הצדקה שלי היא לא מיועדת למטרה מסוימת אלא למספר רב של מטרות (כאשר אני שמע שמישהו מתקשה אז הכסף שבקופת הצדקה הולך לו).