לווה מקופת צדקה ולא יודע כמה

שלום,

אני לא זוכר בדיוק מתי,אבל היה פעם או אולי יותר שהוצאתי כסף קטן מהקופת צדקה בבית לדוג' נתקעתי בערב שבת והייתי צריך ללכת למקווה וכו' הבעיה שאינני זוכר אם החזרתי ואינני זוכר את הסכומים וכמה פעמים זה קרה.. עכ"פ לדעתי לא יותר מפעמים.
מה עושים? חשבתי אולי לתת סכום כ100 ש"ח ואולי בזה לפתור את העניין

תשובה:

שלום רב

תוכל לתת סכום שודאי לא לקחת מעבר לכך, הרי מדובר כאן בסכום קטן מאוד ובסך הכל הכסף הולך לצדקה, אז למה לא… אם נראה לך שודאי לא לקחת מעבר ל100 ש"ח תן את הסכום הזה. להבא יש לרשום מיד פתק ולהכניס בקופה. אגב, ההיתר ללות מקופת הצדקה הוא רק עד הזמן שמזדמנים לך עניים הזקוקים לכסף הזה, לאחר מכן אין לך היתר להשאיר את כספי הצדקה אצלך ולהשתמש בהם, כמבואר בשיטה מקובצת ב"ק לו ב.

בהצלחה רבה