שינוי צדקה

שלום הרב

היום בכניסה לחנות עמדו נערים ובקשו לקנות חטיף וכדומה עבור קיטנה לילדים בסיכון שמתקיימת באחד היישובים.

קניתי חטיף על דעת לתת אותו לאותם נערים, אך ביציאה הם לא היו.

האם מותר לתת את דמי החטיף לצדקה ולהשתמש בחטיף?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

כיון שהם כבר לא בנמצא ולא ניתן להשיג אותם, יש בפניך שני דרכים, או לתת בעצמך את החטיף לילד ברחוב שנראה לך שזה יעשה לו טוב על הלב [הוא לא גרוע יותר מהילדים של הקיטנה…] או לתת כסף תמורתו לצדקה.

בהצלחה