שימוש בתבניות חד פעמיות בשבת

שלום, נודע לי מכם כי תבנית חד פעמית היא כלי שמלאכתו לאיסור, כיון שהיא מיועדת לאפייה.
אם כך אני לא מבינה איך אנשים מטלטלים אותה ומשתמשים בה לצורך שבת? בשבת ממלאים בה אוכל ושמים אותה על הפלטה.

תשובה:

שלום רב,

שימוש בתבניות חד פעמיות שעדיין לא השתמשו בהן, למרות שהוא כלי שמלאכתו לאיסור מותר להשתמש בהם לצורך גופו ומקומו, בשונה משאר מוקצה שאסור לטלטל בכלל.

אולם אם הן כבר עברו שימוש, אז הדבר תלוי:

א. אם הבעלים רגיל להשתמש בתבניות אלו שימוש חוזר דינן ככלי שמלאכתו לאיסור
ב. אם אין הבעלים רגיל להשתמש בהן שימוש חוזר. נחלקו הפוסקים אם הם אסורים בטלטול או לא.
ג. אם התבניות ניקבו או נתקמטו באופן שאינן עומדות כלל לשימוש נוסף הרי הן מוקצה ואין לטלטלן כלל אף לצורך גופן ומקומן אלא
אם יש בהן היתר של גרף של רעי.

מקורות:

אורחות שבת ח"ב פרק יט אות קסב-קסג.