חשש מהלבנת פנים בעבודה

שלום רב . אני אחראית על צוות עובדים וכולנו יושבים באותו חדר . במהלך היום יוצא שאני תוך כדי עבודה מעירה לעובדים וזה למעשה נעשה מול כולם . זה לא פרקטי כל רגע לגשת למישהו ולדבר איתו בנפרד זה לא הגיוני מבחינת המהלך התקין של יום העבודה . אני משתדלת לעדן את ההערות להיזהר לא לבייש אבל לעיתיח נראה לי שאני לא מצליחה ב100 אחוז ואחר כך מתייסרת בשל זאת . איך מתמודדים עם הסיטואציה? בתודה מראש

תשובה:

שלום רב

אין מה לומר זו אכן דילמה לא פשוטה, אבל אינני יודע מדוע ההערות צריכות לבוא באופן שעשוי להעליב, ניתן כל דבר לומר בצורה ענינית שאינה מהווה ביקורת על האדם ופועלו, ובאופן כזה ודאי יהיה לכם הרבה יותר נעים בעבודה. במקום לומר "יוסי לא מוצלח מה שעשית" ניתן לומר "יוסי נראה לי שכדאי לעשות זאת כך וכך", זה גם לא מעליב, וגם משום מה נראה לי שיוסי יעשה את רצונך בשמחה רבה הרבה יותר…

בהצלחה רבה!