לקבל שכר מהמעסיק על ניחום אבלים לחבר מהעבודה

שלום,

אחד מהחברים בעבודה שלי 'ישב שבעה' על אחיו שנהרג בתאונת אופנוע. יצאנו לנחם אותו בזמן העבודה, באישור המנהלים, כמובן.
זה הוגדר כ"יציאה בתפקיד" כלומר שמקבלים עליה תשלום על שעות.
נסענו, ניחמנו וחזרנו.
אני לא רוצה לקבל כסף על המצווה כלומר שעות עבודה.
האם פשוט אחתים היום כי זה סוף חודש? או שזה בסדר להשאיר את זה ככה ופשוט אקבל על זה את השעות.
כי אחרי שעות העבודה כנראה הייתי הולך אבל זה היה לי ממש קשה.

תשובה:

שלום רב,

אתה יכול לקבל על זה כסף וזה לא נחשב שאתה מוכר את המצווה, בגלל שהמעסיק אינו משלם לך בגלל קיום המצווה, אלא בגלל שהוא חושב שהקשר בין העובדים למקום העבודה חשוב, כדי שהעובדים יעבדו במרץ וכדו'. או בגלל שהוא סבור שעובד אינו צריך להפסיד ממשכורתו בגלל שהלך לנחם חבר. וכל זה הם חישובים צדדים שלא קשורים ואינם גורעים משכר המצווה.

הצטרף לדיון

תגובה 1