קשר עם אישה בהליכי גירושים

האם אישה שנמצאת בהליכי גירושים יכולה לצאת עם גבר אחר, כאשר עדיין לא קיבלה את הגט? והאם יש איסור נגיעה כלשהו אחד בשני בעקבות זאת שהיא בהליך גירושים?

תשובה:

שלום רב,

חד משמעית זה איסור גמור. אישה שעדיין לא קיבלה גט מבעלה למרות שהיא פרודה ואולי כבר נקבע מועד למתן הגט, היא אשת איש לכל דבר וענין. ואסור לקיים איתה כל קשר כלל. וכל שכן איסור נגיעה במקרה זה הוא איסור דאורייתא. ואפילו ייחוד (לדוגמא, להיות בבית לבד ללא נגיעה כלל) לדעת רוב הפוסקים הוא איסור דאורייתא (ראה שו"ע אבה"ע סי' כב סעי' א'). בנוסף יש גם אפשרות שאם הקשר הזה יתקיים. האישה תהיה אסורה להנשא לך גם לאחר גירושיה מדין "הנטען על אשת איש".

כל זה הוא עיקרי האיסור. ומלבד זה. קשר כזה יוביל לאיסור החמור של בעילת אשת איש, שודאי אתה מאד רוצה להמנע. אבל טבע הדברים שלעיתים העניינים גולשים מהר מדי, ובדיוק לשם כך גזרה התורה הרחקות בנושאים אלו.

בהצלחה