ייחוד גבר עם כמה נשים

אני מטופלת אצל עובדת סוציאלית בדירה פרטית שיש בה שני חדרי טיפול. בשעה הטיפולית שלי יש בחדר הסמוך מטפל גבר עם מטופל או מטופלת. הדלת של הדירה נעולה. יש לעוד אנשים מפתחות לדלת הראשית אבל לא נהוג להגיע למרפאה ללא תאום. רציתי לדעת אם הדלת הראשית חייבת להיות לא נעולה או שמספיק לנעול את הדלת של חדר הטיפול שלנו מבפנים.

תשובה:

שלום רב

בדרך כלל מותר לאיש אחד להתייחד עם כמה נשים, אולם אדם שעסקיו עם נשים אסור בכך, ולכן נראה שיש לבקש שהדלת תשאר פתוחה. ראה רמ"א סי' כב סעי' ה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. עכשיו התברר לי שיש לעוד אנשי צוות מפתחות והם מגיעים ללא תיאום מראש לחדר המזכירות לסידורים שונים. התשובה דחופה לי.

  2. כן. אם הם עשויים להגיע בכל רגע נתון. אבל אם את יודעת שהיום ודאי לא יבואו, וכגון שידוע שהם עכשיו מחוץ לעיר וכו' – אסור. אם מדובר לעיתים רחוקות ממש – פעם בשבוע וכדומה, יש להחמיר.